Hva er Blomstermedisin?

Blomsteressenser har vært en viktig del av folkemedisinen i hundrevis av år.

Dr. Bachs Blomstermedisin ble utviklet i perioden 1929-1935 av Dr. Edward Bach, en engelsk lege, homeopat og bakteriolog.

Helt siden Dr. Edward Bach utviklet de 38 essensene fra blomstene til viltvoksende planter og trær i 1930-årene, har populariteten til de Originale Bach® Blomsteressensene vært stadig voksende. Millioner av mennesker og dyr i over 70 land, bruker i dag essensene. De kan hjelpe deg og dyrene dine å møte de følelsesmessige utfordringene i hverdagen positivt og gjenopprette indre balanse. Originale Bach® Blomsteressenser har blitt en viktig følgesvenn for mange mennesker og dyr


 


Hva bruker man Blomstermedisin til?

Dr. Bach var på jakt etter en mer naturlig og helhetlig tilnærming til helbredelse. Han mente at emosjoner i ubalanse etterhvert kunne skape sykdom.

Blomstermedisin brukes vanligvis til å balansere følelser som er i ubalanse.

Følelser som stress, sorg og angst kan skape blokkeringer, og også bitterhet, sjalusi, selvmedlidenhet og dårlig selvtillit kan tære på kropp og sinn.Også dyr har følelser.

Det er viktig å behandle hvert dyr som et individ, og se på adferd ut ifra dyrets ståsted.

Hos dyr som viser aggresjon er ni av ti engstelig. (Ved plutselig endret adferd bør sykdom alltid utelukkes ved en veterinærsjekk, da blomstermedisin ikke er en erstatning for medisinsk behandling.)

Mange dyr sliter med stress og endret adferd fordi de påvirkes av vår stressede hverdag. Ved hjelp av blomstermedisin kan vi støtte dyrene slik at de takler hverdagen og dens utfordringer lettere. Dr. Bachs Blomstermedisin kan være til støtte ved flytting, endret livssituasjon, angst, fobier, tidligere traumer, utålmodighet eller mangel på selvtillit


Er det trygt å ta?

Blomstermedisin inneholder ingen biokjemiske virkestoffer og kan brukes sammen med annen behandling. De er fremstilt naturlig ved å ta uttrekk av blomster, busker og trær. Blomstermedisin er enkelt å bruke og uten bivirkninger.


Hvor raskt vil man se resultater?

Ved akutte situasjoner kan det være nok å gi Rescue Remedy eller en enkelt  Bach essens i noen timer eller i noen få dager. Når det dreier seg om en kronisk tilstand bør middelet brukes i minst to uker. Noen ganger kan det være nødvendig å bruke det i et par måneder eller mer.

Kan alle dyr ta blomstermedisin?

Ja, blomstermedisin er trygt for alle dyr både tamme og ville, og også små fugler og akvariefisk.

Hvor ofte må blomstermedisin tas?

Minimumsdosen er 4 dråper 4 ganger om dagen. Men ytterlige doser kan inntas hvis nødvendig. Blomstermedisin kan ikke overdoseres. ( 4 dråper er en dose)

Det anbefales å ta dosene så jevnt som mulig utover dagen, gjerne først og sist på dagen og i mellom måltidene. Mat og drikke forstyrrer ikke virkningen av remediene. Ved akutte situasjoner som ved traumer eller sjokk, kan man gi Rescue Remedy hvert femte minutt (eller hyppigere) til situasjonen bedrer seg.


Hvordan gir man dråpene til dyr?

Det enkleste er å dryppe dråpene på en godbit og gi til dyret.  I situasjoner hvor dette er vanskelig, kan man smøre dråpene rundt munnen, eller nebb, på øreflippen eller under potene på dyret.  Man kan også dryppe dråpene i dyrets drikkevann, men dette vil ikke gi en full dosering da dyr sjelden drikker opp hele skålen. Hvor lang holdbarhet er det på dråpene?

I kjøleskap holder dråpene i flere måneder. Om det blir bakterievekst i flasken skal dråpene ikke brukes. Man ser dette ved å holde flasken mot lys, væsken skal være klar, er den derimot grumsete skal den ikke brukes.

Det er viktig å holde pipetten ren for å unngå bakterievekst. Så pass på at den ikke kommer i kontakt med hud eller godbiter.


Hvor lenge rekker en behandlingsflaske?

Ved mimimumsdosering holder en behandlingsflaske på 30 ml til bruk i 3-4 uker.


For mer informasjon om Blomstermedisin og Dyrekommunikasjon

 følg meg gjerne på instagram: